pink fish media

Go Back   pink fish media > discussion > audio

Notices

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-06-17, 02:37 PM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Squeezebox touch double files

Just wanting to know how to delete older albums that still appear on both my iPeng and never used squeezebox app. I regularly replace MP3 files with flac files on my Nas but I've noticed with the squeezebox touch the older files are still present on the app. With the older squeezebox you could rescan the library and that sort the problem out but the touch doesn't have this option. I've tried wiping the library on the Logitech server and reindexing my Nas but I still get duplicate or ghost albums on my app when I start it up. Can anyone help me out. I use the iPeng app with a synology Nas.
Reply With Quote
  #2  
Old 18-06-17, 05:54 PM
Mike Hanson Mike Hanson is offline
-=> Member <=-
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,318
In the server settings, tell it to "Rescan Library", but don't accept the default scan mode. Instead, tell it to "Clear library and rescan everything".
Reply With Quote
  #3  
Old 19-06-17, 12:00 AM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Did that. Still getting duplicates
Reply With Quote
  #4  
Old 19-06-17, 01:01 AM
Julf Julf is offline
Evil brother of Mark V Shaney
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7,427
Do you have playlists in the same directory system?
Reply With Quote
  #5  
Old 19-06-17, 01:19 AM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
No I don't.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-06-17, 03:21 AM
lennyw lennyw is offline
pfm Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,429
Is the NAS storing the deleted MP3s in a recycle bin that the SBT is reading?
Reply With Quote
  #7  
Old 19-06-17, 03:46 AM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Not sure. I'm going to plug in the old squeezebox later and rescan the library to see if that works. Then put the touch back in.
Reply With Quote
  #8  
Old 19-06-17, 03:59 AM
darrenyeats darrenyeats is offline
pfm Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,748
Quote:
Originally Posted by neilo7 View Post
With the older squeezebox you could rescan the library and that sort the problem out but the touch doesn't have this option.
Quote:
Originally Posted by neilo7 View Post
Not sure. I'm going to plug in the old squeezebox later and rescan the library to see if that works. Then put the touch back in.
I don't understand the above. Re-scan is a server action - anyway I've always done it via the web interface on the server end. Click 'Settings' at bottom right of home page, then make sure you use the option "Clear library and rescan everything".

You should be able to get to the web UI via "http://<ip_of_server>:9000".
__________________
Check it, add to it! http://dr.loudness-war.info
Reply With Quote
  #9  
Old 19-06-17, 09:47 AM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by darrenyeats View Post
I don't understand the above. Re-scan is a server action - anyway I've always done it via the web interface on the server end. Click 'Settings' at bottom right of home page, then make sure you use the option "Clear library and rescan everything".

You should be able to get to the web UI via "http://<ip_of_server>:9000".
The older squeezebox had a rescan music library option in its menus. I used it when I added new albums to the Nas drive. The squeezebox touch doesn't have this.
Reply With Quote
  #10  
Old 19-06-17, 01:10 PM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Fixed the problem. Thanks to all.
Reply With Quote
  #11  
Old 19-06-17, 11:49 PM
Man in a van Man in a van is offline
pfm Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 344
Quote:
Originally Posted by neilo7 View Post
Fixed the problem. Thanks to all.

It would super,nice,good if you tell "All" how.......just suggesting


Ronnie
Reply With Quote
  #12  
Old 20-06-17, 07:21 AM
neilo7 neilo7 is offline
One day I'll stop upgrading
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by Man in a van View Post
It would super,nice,good if you tell "All" how.......just suggesting


Ronnie

Sure, It was the Ipeng app that needed refreshed. I didn't think it had the option but it was buried in a few sub-menus. So just the rescan option on that fixed the problem.
Reply With Quote
  #13  
Old 20-06-17, 08:23 AM
Man in a van Man in a van is offline
pfm Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 344
Cheers
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
pink fish media