pink fish media

Go Back   pink fish media > discussion > audio

Notices

Reply
 
Thread Tools
  #16  
Old 23-09-17, 10:27 AM
SteveS1 SteveS1 is offline
I heard that, pardon?
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6,103
Quote:
Originally Posted by ToTo Man View Post
The easiest way to do this is play Pink Periodic Noise and take a screen capture of the RTA first with Dirac bypassed and then with Dirac engaged. I guarantee it won't be as ruler flat as the green line suggests, but it will still usually be a SIGNIFICANT improvement on the uncorrected response so I wouldn't worry too much about it...
This.

I too use Dirac and room correction, however you do it, is by far the biggest improvement you'll make and I've heard it do the same to several other rooms I'm familiar with through bake offs.
Reply With Quote
  #17  
Old 23-09-17, 10:36 AM
Whaleblue Whaleblue is offline
Box-swapper extraordinaire
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 9,975
Regardless of the exact meaning of the correction graph, that’s pretty impressive.
Reply With Quote
  #18  
Old 23-09-17, 11:22 AM
demotivated demotivated is offline
pfm Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,728
Can't a $300 2 x 31 band graphic eq [or parametric] do the same??
Reply With Quote
  #19  
Old 23-09-17, 11:40 AM
thebiglebowski thebiglebowski is offline
pfm Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7,031
Nope.
Reply With Quote
  #20  
Old 23-09-17, 11:52 AM
Rodney gold Rodney gold is offline
Im just me...
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,937
Try that curve with a control point at 100hz up a db or 2 for a nice midbass
like this....
__________________
Roon/Tidal>Squeezebox> Dirac>2 x Devialet d prem >Giya G1 Spirits > fully treated room
Reply With Quote
  #21  
Old 23-09-17, 01:36 PM
Julf Julf is offline
Evil brother of Mark V Shaney
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8,169
Quote:
Originally Posted by demotivated View Post
Can't a $300 2 x 31 band graphic eq [or parametric] do the same??
No, but a $300 DSP box probably can.
Reply With Quote
  #22  
Old 24-09-17, 01:50 AM
GJO GJO is offline
pfm Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 146
Quote:
Originally Posted by SteveS1 View Post
This.

I too use Dirac and room correction, however you do it, is by far the biggest improvement you'll make and I've heard it do the same to several other rooms I'm familiar with through bake offs.
+1 works great for me.
Reply With Quote
  #23  
Old 24-09-17, 04:49 AM
DNM DNM is offline
pfm Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 744
Quote:
Originally Posted by Julf View Post
No, but a $300 DSP box probably can.
If your speakers are active and you can time align drivers, then possibly $300 can do it to a point with lots of measurements and manual configuration. You'll only get a four channel solution from MiniDSP for that money however.
Reply With Quote
  #24  
Old 24-09-17, 11:02 AM
BilliumB BilliumB is offline
pfm Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 147
Did it end up at 780 inc all import costs?

Cheers. Bill
Reply With Quote
  #25  
Old 24-09-17, 12:03 PM
thebiglebowski thebiglebowski is offline
pfm Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7,031
Haven't had the invoice from customs yet, used my company to clear it so didn't have to pay up front.

It was 650 so I'm expecting 20% VAT to go on top as there's no duty on electronic recording devices which this is classed as.
Reply With Quote
  #26  
Old 24-09-17, 01:02 PM
Rodney gold Rodney gold is offline
Im just me...
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,937
A good write up
http://www.hometheatershack.com/foru...or-review.html
__________________
Roon/Tidal>Squeezebox> Dirac>2 x Devialet d prem >Giya G1 Spirits > fully treated room
Reply With Quote
  #27  
Old 25-09-17, 12:31 AM
GJO GJO is offline
pfm Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 146
Been running mine with one of these https://www.amazon.co.uk/Portable-Ch...imuto+20000mah it doesn't come with a suitable connecting lead or charger,you will need a 2amp USB rated charger,when fully charged it will run for 30-40 hrs and does improve detail and clarity for little outlay.
Reply With Quote
  #28  
Old 25-09-17, 03:31 AM
DNM DNM is offline
pfm Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 744
Quote:
Originally Posted by GJO View Post
when fully charged it will run for 30-40 hrs and does improve detail and clarity for little outlay.
The 22D is a digital only device which has switching regulators in the power supply path. Without any analogue circuitry to worry about, its highly remote a battery or linear PSU will make any difference, unless the stock SMPS is affecting other kit in your system.

I just use the supplied wall wart on mine but in the interests of open mindedness and curiosity, I've just tried it with a Teddy Pardo linear PSU and can't detect any difference. Then again, it was sighted and my expectation bias works the other way round these days
Reply With Quote
  #29  
Old 25-09-17, 04:11 AM
GJO GJO is offline
pfm Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 146
Mines a 22A
Reply With Quote
  #30  
Old 25-09-17, 04:17 AM
DNM DNM is offline
pfm Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 744
Then that has an ADC and DAC, quite different to the product the OP purchased.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
pink fish media