1. Things you need to know about the new ‘Conversations’ PM system:

    a) DO NOT REPLY TO THE NOTIFICATION EMAIL! I get them, not the intended recipient. I get a lot of them and I do not want them! It is just a notification, log into the site and reply from there.

    b) To delete old conversations use the ‘Leave conversation’ option. This is just delete by another name.
    Dismiss Notice

Rega P3 Motor not working

Discussion in 'd.i.y.' started by Keith Smith, Oct 12, 2016.

  1. hp1

    hp1 pfm Member

    WD 40 is pretty crap for most jobs really and its especially no good for long term lubrication as it dries out to a sticky mess.
     
  2. 337alant

    337alant Negatively Biased

    Kieth do you live in the UK ?
    The promotec motor is 110v so if your turntable is wired directly to the mains it should have a 6.8K, 2.5W resistor in line with the mains supply brown to the red motor phase as per my post 15
    The 0.2uf cap should be across the blue and red phase of the motor and there should be a 0.01uf X2 across the turntable switch

    Alan
     
  3. Keith Smith

    Keith Smith Getting older every day.

    I wouldn't and didn't used wd40! I used a penetrating oil and left in the airing cupboard over night, have now applied a couple of drops of bearing oil to the spindle. Motor appears to be quiet and spinnin..

    Need to order a new motor suspension belt, so it can all be tested
     
  4. hp1

    hp1 pfm Member

    Nice to here its working Keith.
     
  5. Keith Smith

    Keith Smith Getting older every day.

    Thanks you, and thanks all for the advice
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice